Koristi masaže stopal za zdravje

1 Število ogledov

  Petek 6 Oktober 2023

Po teoriji so naša stopala kot počivališča telesa. Ker je skupek končnic različnih živčnih končičev. ki teče skozi telo Masaža stopal je podobna akupunkturi, ker je še ena metoda zdravljenja bolezni s prsti ali drugimi orodji Pritisnite in masirajte, da stimulirate podplate, vključno s hrbtno stranjo stopal in gležnjev glede na položaj predela, ki odseva organe. Za prilagoditev delovanja tega organa Za vrnitev v normalno stanje ravnotežja. To je zato, ker so na podplatih in stopalih odbojne točke za notranje organe v telesu, na primer območje palca na nogi je odbojno območje glave itd.
 
Refleksoterapija stopal torej pomaga pri prekrvavitvi različnih organov. Bolje v telesu Posledica tega je izločanje odpadkov iz celic in prilagajanje telesne homeostaze ter izboljšanje splošnega zdravja.
 
Refleksoterapija stopal se začne s pregledom lokacije vozla pod kožo stopala. Pokliči ta vozel Crystalline je globoko pod kožo. Če je v katerem koli položaju, pomeni, da imajo težave organi po diagramu na podplatih. Ko te vozle pritisnete navzdol, so zelo boleči, tudi če jih nežno pritisnete. Pri pritisku za zdravljenje uporabite rob prsta, da pritisnete navzdol, nato pa zavrtite prst v smeri urinega kazalca, da pritisnete globoko navzdol. Ne da bi pri tem povzročali bolečino, le na kratko se osredotočite na to točko in nato počivajte.
 
Pri stimulativni masaži za zdravljenje katere koli bolezni mora masaža stimulirati refleksno področje trebušnih živcev. (Območje na sredini stopala) vsakič za približno 3-5 minut, ker bo to povzročilo sprostitev živčnega sistema v telesu in pomagalo izboljšati rezultate zdravljenja. Nato masirajte, da spodbudite druga refleksna področja. Po želji bo trajanje stimulativne masaže približno 20-30 minut, kar je lahko več ali manj, odvisno od simptomov posameznega pacienta.
 
Število tretmajev se bo razlikovalo. V nekaterih primerih lahko že ena masaža ublaži simptome bolezni. Toda nekateri ljudje morda potrebujejo masažo vsak dan zapored. Na splošno je obdobje zdravljenja približno 10-12 dni. Poleg stimulativne masaže za zdravljenje bolezni, Za tiste, ki niso bolni, bo masaža za stimulacijo podplatov obeh nog vsakodnevno 10-20 minut na dan pomagala telesu, da bo zdravo in še bolj odporno na bolezni.
 
Referenčna vsebina iz: https://www.sanook.com/health/19549/