Spoznajte GuaSha, razstrupljevalni recept tradicionalne kitajske medicine.

1 Število ogledov

  Petek 6 Oktober 2023

Kaj je Gua Sha?
Gua Sha je tehnika zdravljenja tradicionalne kitajske medicine. Uporablja naravno metodo zdravljenja s pritiskom in strganjem na določenih predelih kože. Večina orodij za strganje je izdelanih iz lesa, ki ima različne oblike, odvisno od uporabe. Menijo, da gua sha lahko zdravi številne kronične bolezni in razstruplja telo, kot so bolezni, ki povzročajo nedelovanje celic. vključno s kronično telesno bolečino
 
Kakšne so prednosti razstrupljanja z Gua Sha?
Gua Sha lahko odstrani toksine ali nekatere snovi v našem telesu iz kože in lahko tudi zmanjša simptome različnih bolezni, kot sledi.
 
- Virus hepatitisa B
To je vrsta virusne okužbe, ki povzroča vnetje jeter. V eni zanesljivi študiji primera raziskave kažejo, da gua sha lahko zmanjša kronično vnetje jeter. Spremljajte moške, ki imajo povišane jetrne encime, kar je pokazatelj razvoja te bolezni. Prejel je zdravljenje z gua sha in po 48 urah je ugotovil, da so se ravni encimov zmanjšale. Zaradi tega raziskovalci verjamejo, da lahko gua sha zmanjša vnetje jeter.
 
- migrena
Če se vaši migrenski glavoboli ne odzivajo na zdravila brez recepta, vam lahko pomaga gua sha. Ena verodostojna študija je pokazala, da je 72-letna ženska s kroničnimi glavoboli prejemala zdravljenje z gua sha 14 dni ali 2 tedna. Njeni migrenski glavoboli so se umirili in sčasoma izginili.
 
- Kronične bolečine in bolečine
Eksperimentator je 48 ljudi razdelil v dve skupini.Ena skupina je prejela zdravljenje z gua sha. Druga skupina je uporabila zdravljenje z grelnimi obliži. Po enem tednu so se udeleženci zdravili z gua sha Poročani simptomi bolečine so se izboljšali V primerjavi s skupino, ki ni prejela zdravljenja z gua sha.
 
Priporočila za izvajanje gua sha Če opazite veliko modric, ne skrbite, traja 2-3 tedne, da modrice postopoma zbledijo. Ali uporabite druga zdravila za lajšanje in zmanjšanje otekline, kot je ibuprofen.Po strganju gua sha lahko za zmanjšanje vnetja uporabite led ali hladne gelne obloge. Pred zdravljenjem z Gua Sha morate natančno preučiti informacije zdravnika specialista. Kdo ... ni primeren za izvajanje Gua Sha? Ljudje, ki hitro krvavijo Ljudje, ki imajo težave s krvnimi strdki Ljudje s tumorskimi okužbami Ljudje z odprtimi ranami Sveže rane, ki se še niso zacelile Ljudje s srčnimi boleznimi in rakom
 
Referenčna vsebina iz: https://www.sanook.com/health/19397/